Рецепти
Проја со спанаќ (посно) Ана Ѓорова

Балкански рецепт за посна проја со пченкарно брашно и спанаќ. Одлична за со чаша јогурт и сирење.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченкарно брашно(700 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Масло(1 Чаша)

Спанаќ(500 Грама)

Сол

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Се замесува тесто од пченкарното брашно, прашакот за печење, маслото, солта и малку вода. Половина од тестото се става во намастен плех или тепсија.
  2. Спанаќот се мие убаво и чисти, се сечка и се пропржува на масло. Малку се посолува и се остава да се олади.
  3. Откако спанаќот ќе се олади, се става врз кората, рамномерно се распоредува и врз него се става остатокот од тестото.
  4. Пројата се пече на умерена температура околу 1 час.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: