Рецепти
Проја со спанаќ (посно) Ана Ѓорова

Балкански рецепт за посна проја со пченкарно брашно и спанаќ. Одлична за со чаша јогурт и сирење.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченкарно брашно(700 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Масло(1 Чаша)

Спанаќ(500 Грама)

Сол

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Се замесува тесто од пченкарното брашно, прашакот за печење, маслото, солта и малку вода. Половина од тестото се става во намастен плех или тепсија.
  2. Спанаќот се мие убаво и чисти, се сечка и се пропржува на масло. Малку се посолува и се остава да се олади.
  3. Откако спанаќот ќе се олади, се става врз кората, рамномерно се распоредува и врз него се става остатокот од тестото.
  4. Пројата се пече на умерена температура околу 1 час.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: