Рецепти
Посни пиварки Ана Ѓорова

Колачиња за посни пригоди, слави, празници и слично

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Гриз(200 Грама)

Пиво(4 Чаши)

Масло(8 Чаши)

Шеќер(1 чаша + 800 грама )

Прашок за печиво(1 )

Ореви(50 Грама)

Кокос(100 Грама)

Вода(500 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во длабок сад се мешаат брашното, пивото, гризот, маслото, 1 чаша шеќер, печвото и од сето тоа се замесува меко тесто.
  2. Од тестото се прават топчиња.
  3. Секое топче се сука и во средината се става јатка орев, па се виткаат како кифла.
  4. Се печат на температура од 200 степени околу 20 минути.
  5. Во меѓувреме се вари шербет од 800 г шеќер и 500 мл вода и се остава да се олади.
  6. Кога ќе се испечат пиварките, врели се ставаат во изладениот шербет и се валкаат во кокос, а може и во мелени ореви.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: