Рецепти
Потаж од моркови Ана Ѓорова

Француски рецепт за вкусно предјадење од рендани моркови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рендан морков(500-800 Грама)

Кромид(1 Главица)

Ориз

Брашно(1 Супена лажица)

Путер(1 Супена лажица)

Млеко(по потреба )

Сол

Свеж сок од лимон

Шеќер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Ситно исечканиот кромид се става во лонец за да се пржи на путер.
  2. Во кромидот се додаваат ренданите моркови, заедно со кромидот се пржат извесно време, па се додава вода или зеленчукова супа.
  3. Кога морковите се варени се додава малку ориз, а покасно се додава запршка која се подготвува од 1 лажица брашно запржено на 1 лажица путер.
  4. Кога чорбата е готова се трга на страна, се става малку млеко, павлака или жолчки од јајца и се зачинува по вкус со сол, сок од лимон, шеќер и се сервира.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: