Рецепти
Потпечен спанаќ со месо Ана Ѓорова

Вкусен начин на подготовка на спанаќот во комбинација со свинско или телешко месо и ориз

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Спанаќ(1,5 Килограм)

Свинско месо(1 Килограм)

Масло(300 Милилитри)

Ориз(50 Грама)

Вода(1,5 Литар)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Брашно(1 Супена лажица)

Сол

Вегета

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во поголемо тенџере или во тава на рингла ставете го месото исечено на парчиња со 200 мл вода, 200 мл масло и со малку сол убаво да се издинста.
  2. Откако водата ќе испари, месото малку се пропржува колку да добие румена боја.
  3. Потоа се додава претходно исчистениот спанаќ и се пржат заедно колку спанаќот да омекне.
  4. На крајот се додаваат оризот, зачините и преостанатата вода, па се остава да се свари убаво.
  5. При крајот се прави мала запршка – брашното се запржува на малку масло и се меша, па му се додава лажица црвен пипер.
  6. Запршката се додава во садот и оставаме уште 10 минути да се вари, па целото јадење се става во рерна да се запече.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: