Рецепти
Потпечена боранија со пилешко Ана Ѓорова

Вкусна тава со зеленчук и месо за ручек. Пријатно јадење!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Пилешкиот стек се сечка на коцки и се пропржува со маслото.
  2. Боранијата, компирите, доматите и морковите се сечкаат и се додаваат на стекот.
  3. Сето ова се пропржува, потоа се додава тиквичка исечкана на коцки.
  4. Се остава да врие на потивок оган додека зеленчукот не пушти течност.
  5. Се зачинува со сол, бибер, вегета и црвен пипер. Се меша убаво и се остава кратко да зоврие.
  6. Смесата се става во тава и одозгора се посипува со сечкан магдонос.
  7. Се пече во рерна на 200 степени, околу 1 час.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: