Рецепти
Потпечена боранија со пилешко
Вкусна тава со зеленчук и месо за ручек. Пријатно јадење!
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешко месо(3 Парчиња)
Тиквичка(1 )
Боранија(400 Грама)
Морков(2 )
Компир(2 )
Домат(2 )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути
- Пилешкиот стек се сечка на коцки и се пропржува со маслото.
- Боранијата, компирите, доматите и морковите се сечкаат и се додаваат на стекот.
- Сето ова се пропржува, потоа се додава тиквичка исечкана на коцки.
- Се остава да врие на потивок оган додека зеленчукот не пушти течност.
- Се зачинува со сол, бибер, вегета и црвен пипер. Се меша убаво и се остава кратко да зоврие.
- Смесата се става во тава и одозгора се посипува со сечкан магдонос.
- Се пече во рерна на 200 степени, околу 1 час.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во