Рецепти
Потпечена боранија со пилешко Ана Ѓорова

Вкусна тава со зеленчук и месо за ручек. Пријатно јадење!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Пилешкиот стек се сечка на коцки и се пропржува со маслото.
  2. Боранијата, компирите, доматите и морковите се сечкаат и се додаваат на стекот.
  3. Сето ова се пропржува, потоа се додава тиквичка исечкана на коцки.
  4. Се остава да врие на потивок оган додека зеленчукот не пушти течност.
  5. Се зачинува со сол, бибер, вегета и црвен пипер. Се меша убаво и се остава кратко да зоврие.
  6. Смесата се става во тава и одозгора се посипува со сечкан магдонос.
  7. Се пече во рерна на 200 степени, околу 1 час.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: