Рецепти
Потпечена зелка со наут Ана Ѓорова

Одличен и лесен ручек со кој нема како да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зелка(1 Главица)

Ориз(100 Грама)

Мешано мелено месо(300 Грама)

Кромид(1 Главица)

Наут(100 Грама)

Сол

Бибер

Вегета

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Во тенџере на оган загрејте го маслото и пропржете го кромидот, па откако убаво ќе омекне додајте го оризот и пржете го уште 10 минути. Мешајте го и внимавајте да не загори.
  2. Во тенџерето додајте ги солта, биберот, црвениот пипер и вегетата, промешајте, па додајте го меленото месо и заедно пржете ги уште 5-6 минути.
  3. Во тава за печење ставете го испржениот фил од тенџерето, па во него додајте ја ситно сечканата зелка заедно со зрната наут.
  4. Зелката и наутот измешајте ги со филот, па додајте околу 2 чаши вода.
  5. Теспијата ставете ја во загреана рерна на 200 степени и печете околу 1 час или додека јадењето е готово. По потреба, се додава уште малку вода.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: