Рецепти
Потпечени макарони со сос
Вкусни и сочни макарони
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Италијанска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Макарони(1 Пакување)
Кромид(1 Главица)
Зелена пиперка(1 )
Свежи шампињони(150 Грама)
Доматен сос(250 Милилитри)
Сирење(200 Грама)
Сенф(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Во тавче на оган се ставаат да се испржат ситно исечканиот кромид, пиперката и печурките.
- По кратко пржење се додава и сенфот. Откако убаво ќе заруменат, се додава ситно издробеното сирење и сосот од домати, па се остава да проврие неколку минути.
- Претходно сварените макарони се ставаат во тавче, а врз нив се истура готовиот сос. Добро се меша и се става да се пече околу 15 минути.
- Во текот на печењето промешувајте ги макароните неколку пати за сосот да се соедини со нив.
- На крај наросете малку пармезан и се остава во рерната 2-3 минути да се запече.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во