Рецепти
Потпечени макарони со сос Ана Ѓорова

Вкусни и сочни макарони

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во тавче на оган се ставаат да се испржат ситно исечканиот кромид, пиперката и печурките.
  2. По кратко пржење се додава и сенфот. Откако убаво ќе заруменат, се додава ситно издробеното сирење и сосот од домати, па се остава да проврие неколку минути.
  3. Претходно сварените макарони се ставаат во тавче, а врз нив се истура готовиот сос. Добро се меша и се става да се пече околу 15 минути.
  4. Во текот на печењето промешувајте ги макароните неколку пати за сосот да се соедини со нив.
  5. На крај наросете малку пармезан и се остава во рерната 2-3 минути да се запече.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: