Рецепти
Потпечени макарони со сос Ана Ѓорова

Вкусни и сочни макарони

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во тавче на оган се ставаат да се испржат ситно исечканиот кромид, пиперката и печурките.
  2. По кратко пржење се додава и сенфот. Откако убаво ќе заруменат, се додава ситно издробеното сирење и сосот од домати, па се остава да проврие неколку минути.
  3. Претходно сварените макарони се ставаат во тавче, а врз нив се истура готовиот сос. Добро се меша и се става да се пече околу 15 минути.
  4. Во текот на печењето промешувајте ги макароните неколку пати за сосот да се соедини со нив.
  5. На крај наросете малку пармезан и се остава во рерната 2-3 минути да се запече.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: