Рецепти
Пралини со шлаг Ана Ѓорова

Тоа што ви е потребно за овој десерт се украсни силиконски калапи

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно чоколадо(150 Грама)

Масло(5 Супени лажици)

Шлаг во прав(50 Грама)

Млеко(50 Милилитри)

Нескафе(1 пакување три во едно )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Чоколадото се топи на пареа, му се додаваат 5 лажици масло за да добие сјај. Со стопеното чоколадо се премачкува силиконски калап и се става во замрзнувач 2 минути. Постапката се повторува 3 пати.
  2. Се мати шлагот со млекото и се додава нескафето. Со готварски шприц се полни калапот со фил.
  3. Со кафена лажица се става чоколадото врз шлагот и калапот се враќа во замрзнувач уште 20 минути додека се здрви чоколадото.
  4. Го вадиме калапот од замрзнувач и пралините една по една ги одделуваме од калапот.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: