Рецепти
Пржен сладолед Ана Ристеска

Кинески специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сладолед(8 Топки)

Корнфлекс(450 Грама)

Цимет(150 Грама)

Шеќер(150 Грама)

Белка од јајце(3 )

Масло(8 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Наредете ги топките сладолед во чинија и ставете ги во фрижидер 1 час за да се стврднат.
  2. Во длабок сад измешајте ги корнфлексите, шеќерот и циметот.
  3. Во друг сад изматете ги белките од јајце.
  4. Извадете ги топките сладолед и истркалајте го во садот со корнфлекси, така што да има корнфлекс од сите страни. Ставете ги топките повторно во фрижидер околу 30 минути.
  5. Извадете ги и намачкајте ги во белката од јајце и повторно истркалајте ги во корнфлексот. Ставете ги уште еднаш во фрижидер. Овој пат оставете ги 1-2 часа.
  6. Во тенџере ставете доволно масло, за да можат да се потопат топките сладолед. Загрејте го на висока температура.
  7. Извадете го сладоледот од фрижидер. Најдобро е да пржите по една топка.
  8. Ставете ја топката сладолед во жешкото масло и пржете 10-15 секунди. Вртете ја за да се испржи од сите страни.
  9. Врз секоја топка може да ставите шлаг пена, парче плод или да ја прелиете со чоколаден прелив или мед. Послужете го сладоледот топол.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: