Рецепти

Пуслици со лешник
Добро познатиот десерт со плус состојка – лешник која му дава уште поубав вкус
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Белка од јајце(6 )
Шеќер(375 Грама)
Ванилин шеќер(2 Пакувања)
Мелени лешници(375 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- Изматете цврста пена од белките и со постојано брзо мешање, додајте ги шеќерот и ванилата, а потоа и мелените лешници.
- На тепсија обложена со хартија за печење ставајте по една лажичка од оваа смеса на растојание од неколку сантиметри. Одозгора можете да ставите по еден или пола лешник и печете ги на 160 степени околу 20 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во