Рецепти
Ражничи од риба Ана Ѓорова

Риба со сланина на скара со вкусен зеленчуков гарнир

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Речна риба(смуѓ, 800 грама )

Сланина(100 Грама)

Морков(200 Грама)

Прокељ(200 Грама)

Компир(4 средни )

Путер

Домат

Магдонос

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Рибата исечете ја на помали парчиња, свиткајте ги во тенки парчиња сланина, ставете ги на стапчиња ражничи и печете ги на скара.
  2. Зеленчукот исечете го на поголеми парчиња, пржете го на масло и додајте го варениот компир, исечен на парчиња.
  3. Послужете го зеленчукот како прилог со ражничите и украсете со кришки лимон, домати и магдонос.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: