Рецепти
Рибја чорба (посно) Ана Ѓорова

Чорба од крап со мешан зеленчук за вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Исчистете го крапот, измијте го и исечете го на парчиња. Исчистениот и исечен на тркалца комплет зеленчук за супа, неколку зрна бибер, ловоровиот лист, исечениот кромид, исечканиот магдонос и сол по вкус прелијте ги со вода и варете ги додека состојките не омекнат.
  2. Во друго тенџере загрејте го маслото, додајте го брашното и пржете го додека не ја промени бојата, па додајте малку мелен црвен пипер.
  3. Чорбата од зеленчук прецедете ја, сипете ја во запршката и ставете сол и вегета по вкус. Потоа додајте ги парчињата риба и чорбата варете ја околу 30 минути.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: