Рецепти
Ролат од мелено месо со јајца Ана Ѓорова

Интересен рецепт од сицилијанската кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мешано мелено месо(600 Грама)

Јајце(5 )

Леб(1 Парче)

Вегета(1 Супена лажица)

Бибер

Лук(1 Чешне)

Кромид(1/2 Главица)

Суво нане

Буковец(1/2 Супена лажица)

Сенф

Бело вино(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Во длабок сад се ставаат меленото месо, парче леб претходно натопено во млеко, 1 јајце, вегетата, биберот, рендано чешне лук, пола главица рендан кромид, сувото нане и буковецот.
  2. Сето тоа убаво се меша и се расукува на алуминиумска фолија.
  3. На средина од смесата се ставаат 4 претходно тврдосварени и излупени јајца и со помош на фолијата се витка во ролат.
  4. Ролатот се става во тава или во огноотпорен сад, се премачкува со малку сенф и му се додава бело вино.
  5. Се пече 1 час на температура од 200°C, покриено со капак или фолија. Се сервира со пекарски компир или пире.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: