Рецепти
Ролат од мелено месо со јајца Ана Ѓорова

Интересен рецепт од сицилијанската кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мешано мелено месо(600 Грама)

Јајце(5 )

Леб(1 Парче)

Вегета(1 Супена лажица)

Бибер

Лук(1 Чешне)

Кромид(1/2 Главица)

Суво нане

Буковец(1/2 Супена лажица)

Сенф

Бело вино(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Во длабок сад се ставаат меленото месо, парче леб претходно натопено во млеко, 1 јајце, вегетата, биберот, рендано чешне лук, пола главица рендан кромид, сувото нане и буковецот.
  2. Сето тоа убаво се меша и се расукува на алуминиумска фолија.
  3. На средина од смесата се ставаат 4 претходно тврдосварени и излупени јајца и со помош на фолијата се витка во ролат.
  4. Ролатот се става во тава или во огноотпорен сад, се премачкува со малку сенф и му се додава бело вино.
  5. Се пече 1 час на температура од 200°C, покриено со капак или фолија. Се сервира со пекарски компир или пире.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: