Рецепти
Ролат од обланди Ана Ѓорова

Одличен десерт со шарен фил од чоколадо, кокос и бисквити кој одлично оди со шолја кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер(400 Грама)

Обланди(2 Листови)

Маргарин(1 Пакување)

Кокос(100 Грама)

Млечно чоколадо(100 Грама)

Бисквити(500 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во длабок сад на оган ставаме 1/2 литар вода со 400 грама шеќер да врие 10 минути. Се прави шербет како за слатко, па во него се додава 1 маргарин.
  2. Бисквитите се мелат и се полеваат со изладениот шербет.
  3. Приготвената смеса се дели на два дела. Во едниот дел се става кокос, а во другиот чоколадо.
  4. Додека смесата е топла, едната кора од обландите се премачкува со двете смеси, па се покрива со втората кора.
  5. Обландите се виткаат во ролат и се оставаат да отстојат. Се декорираат по желба со глазура од чоколадо и се сечат на парчиња.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: