Рецепти
Ролат од обланди Ана Ѓорова

Одличен десерт со шарен фил од чоколадо, кокос и бисквити кој одлично оди со шолја кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер(400 Грама)

Обланди(2 Листови)

Маргарин(1 Пакување)

Кокос(100 Грама)

Млечно чоколадо(100 Грама)

Бисквити(500 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во длабок сад на оган ставаме 1/2 литар вода со 400 грама шеќер да врие 10 минути. Се прави шербет како за слатко, па во него се додава 1 маргарин.
  2. Бисквитите се мелат и се полеваат со изладениот шербет.
  3. Приготвената смеса се дели на два дела. Во едниот дел се става кокос, а во другиот чоколадо.
  4. Додека смесата е топла, едната кора од обландите се премачкува со двете смеси, па се покрива со втората кора.
  5. Обландите се виткаат во ролат и се оставаат да отстојат. Се декорираат по желба со глазура од чоколадо и се сечат на парчиња.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: