Рецепти
Ролат од пилешки гради и сос од брокули Ана Ѓорова

Полнети и печени пилешки ролати со џигер во сос од пасирани брокули

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки џигер(400 Грама)

Пилешки гради(1 )

Магдонос

Лук

Кромид(1 Главица)

Доматно пире(1/2 Кафена лажица)

Зелени маслинки(1 Супена лажица)

Брокула(2 Главици)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Откако ќе ги исчистите џигерчињата, оставете ги да се маринираат 2 часа во сад со 1 прст вино и половина исечкан кромид.
  2. Во меѓувреме исчистете ги пилешките гради и поделете ги на два дела. Секоја половина исечете ја на два дела по должина, истолчете ги и посолете ги.
  3. Извадете ги џигерчињата од маринадата и пржете ги на малку масло заедно со останатиот исечкан кромид, маслинките, доматното пире, исечканиот лук и магдонос, сол и бибер.
  4. Оставете ги да се оладат, а потоа ситно исечкајте ги и ставете ги врз парчињата пилешко месо. Завиткајте го месото како ролат, а потоа завиткајте го во масна хартија. Заврзете го и печете го на 190°C, полевајќи го со масло.
  5. Во меѓувреме сварените брокули изблендирајте ги со малку масло и сол или испасирајте ги. Сервирајте ги ролатите исечени на парчиња врз сосот од брокули.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: