Рецепти
Ролат од пилешки гради и сос од брокули Ана Ѓорова

Полнети и печени пилешки ролати со џигер во сос од пасирани брокули

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки џигер(400 Грама)

Пилешки гради(1 )

Магдонос

Лук

Кромид(1 Главица)

Доматно пире(1/2 Кафена лажица)

Зелени маслинки(1 Супена лажица)

Брокула(2 Главици)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Откако ќе ги исчистите џигерчињата, оставете ги да се маринираат 2 часа во сад со 1 прст вино и половина исечкан кромид.
  2. Во меѓувреме исчистете ги пилешките гради и поделете ги на два дела. Секоја половина исечете ја на два дела по должина, истолчете ги и посолете ги.
  3. Извадете ги џигерчињата од маринадата и пржете ги на малку масло заедно со останатиот исечкан кромид, маслинките, доматното пире, исечканиот лук и магдонос, сол и бибер.
  4. Оставете ги да се оладат, а потоа ситно исечкајте ги и ставете ги врз парчињата пилешко месо. Завиткајте го месото како ролат, а потоа завиткајте го во масна хартија. Заврзете го и печете го на 190°C, полевајќи го со масло.
  5. Во меѓувреме сварените брокули изблендирајте ги со малку масло и сол или испасирајте ги. Сервирајте ги ролатите исечени на парчиња врз сосот од брокули.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: