Рецепти
Ролати од ослиќ Ана Ѓорова

Вкусни филети од ослиќ полнети со варен зеленчук. Јадење што нема да ве остави рамнодушни.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Филети од ослиќ(1,5 Килограм)

Пченка(70-100 Грама)

Грав(70-100 Грама)

Морков(70-100 Грама)

Зелени маслинки(200 Грама)

Компир(2 средни )

Лук(2 Чешниња)

Бело вино(50 Милилитри)

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Филетите ослиќ се одмрзнуваат и се оставаат да се исцедат.
  2. Потоа се посолуваат и на најлонска фолија се толчат со готварски чекан за да можат убаво да се виткаат во ролат.
  3. Врз секое филе се става од приготвениот фил од варен, мешан зеленчук (грав, морков, пченка, компири) сечкани маслинки и ситно исечкан лук.
  4. Потоа се витка ролат кој се става во огноотпорен сад премачкан со масло. Постапката се повторува со сите филети. На крајот во садот се додава белото вино и масло.
  5. Ролатите се печат покриени со фолија 30 минути на 250 степени, потоа се отстранува фолијата од садот и се допекуваат на 200 степени уште 20 минути.
  6. Кога филетите ќе се испечат, се оставаат да се оладат, се сечат на парчиња и се служат.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: