Рецепти
Ролати од ослиќ Ана Ѓорова

Вкусни филети од ослиќ полнети со варен зеленчук. Јадење што нема да ве остави рамнодушни.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Филети од ослиќ(1,5 Килограм)

Пченка(70-100 Грама)

Грав(70-100 Грама)

Морков(70-100 Грама)

Зелени маслинки(200 Грама)

Компир(2 средни )

Лук(2 Чешниња)

Бело вино(50 Милилитри)

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Филетите ослиќ се одмрзнуваат и се оставаат да се исцедат.
  2. Потоа се посолуваат и на најлонска фолија се толчат со готварски чекан за да можат убаво да се виткаат во ролат.
  3. Врз секое филе се става од приготвениот фил од варен, мешан зеленчук (грав, морков, пченка, компири) сечкани маслинки и ситно исечкан лук.
  4. Потоа се витка ролат кој се става во огноотпорен сад премачкан со масло. Постапката се повторува со сите филети. На крајот во садот се додава белото вино и масло.
  5. Ролатите се печат покриени со фолија 30 минути на 250 степени, потоа се отстранува фолијата од садот и се допекуваат на 200 степени уште 20 минути.
  6. Кога филетите ќе се испечат, се оставаат да се оладат, се сечат на парчиња и се служат.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: