Рецепти
Ролати од ослиќ Ана Ѓорова

Вкусни филети од ослиќ полнети со варен зеленчук. Јадење што нема да ве остави рамнодушни.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Филети од ослиќ(1,5 Килограм)

Пченка(70-100 Грама)

Грав(70-100 Грама)

Морков(70-100 Грама)

Зелени маслинки(200 Грама)

Компир(2 средни )

Лук(2 Чешниња)

Бело вино(50 Милилитри)

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Филетите ослиќ се одмрзнуваат и се оставаат да се исцедат.
  2. Потоа се посолуваат и на најлонска фолија се толчат со готварски чекан за да можат убаво да се виткаат во ролат.
  3. Врз секое филе се става од приготвениот фил од варен, мешан зеленчук (грав, морков, пченка, компири) сечкани маслинки и ситно исечкан лук.
  4. Потоа се витка ролат кој се става во огноотпорен сад премачкан со масло. Постапката се повторува со сите филети. На крајот во садот се додава белото вино и масло.
  5. Ролатите се печат покриени со фолија 30 минути на 250 степени, потоа се отстранува фолијата од садот и се допекуваат на 200 степени уште 20 минути.
  6. Кога филетите ќе се испечат, се оставаат да се оладат, се сечат на парчиња и се служат.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: