Рецепти
Ролнички со крем Ана Ристеска

Одличен десерт за со кафе после ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лиснато тесто(500 Грама)

Жолчка од јајце(1 )

Млеко(300 Милилитри)

Шеќер(6 Супени лажици)

Пудинг од ванила(2 Пакувања)

Нишесте (пченкарен скроб)(1 Супена лажица)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Слатка павлака(200 Милилитри)

Шеќер во прав

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Расукајте го лиснатото тесто врз набрашнета површина и исечете го на 9 ленти. Истото се прави со двете парчиња тесто (вкупно 10 ленти).
  2. Лентите навиткајте ги на метални валјаци. Наредете ги во плех за печење, обложен со хартија за печење, премачкајте ги со жолчка изматена со малку млеко и ставете ги во загреана рерна на 180 степени. Печете ги 20 минути.
  3. Одвојте ги печените ролнички, додека се млаки, од калапот и оставете да се изладат.
  4. За фил: зовријте 300 мл млеко. Во друг сад, изматете го прашокот за пудинг со малку млеко и со нишестето, па полека додајте ги во зовриеното млеко. Сварете густа смеса, со постојано мешање. Оставете ја да се излади.
  5. Изматете ја слатката павлака во шлаг и постепено додавајте го сварениот пудинг. Изматете ја смесата со миксер.
  6. Наполнете готварски шприц со приготвениот крем и филувајте ги изладените ролнички.
  7. Посипете ги со шеќер во прав.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: