Рецепти
Руска торта со шлаг Ана Ристеска

Вкусна традиционална торта

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(15 )

Шеќер(450 Грама)

Брашно(80 Грама)

Млеко(150 Милилитри)

Суво грозје(150 Грама)

Цитрон(50 Грама)

Желатин(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Се матат седум жолчки со 240 грама шеќер, се додаваат 80 грама брашно и цврсто изматен снег од седум белки. Тортата се пече на два дела.
  2. Кога ќе се олади тестото, се сече на половина и се прелива со следниов прелив: 8 жолчки, 200 грама шеќер и 1 чаша млеко, се варат на пареа додека да се добие густ крем.
  3. Се додаваат 150 грама суво грозје потопено во малку рум, 50 грама исечкан цитрон и желатин измиен во млака вода и растопен во малку млеко. Сето ова убаво се меша и на крај се додава половина изматена слатка павлака или снег од 8 белки.
  4. Секоја кора се премачкува со овој крем, се редат една врз друга, а одозгора и од страните се премачкува со иститот крем. Се украсува со овошје и се остава да стои на ладно место.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: