Рецепти
Салата од пржен зеленчук со ѓумбир Ана Ѓорова

Салата од брокула, аспарагус, зелена боранија, маслинки, ѓумбир и бадеми што може да ја послужите како гарнир со печено месо или риба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брокула(400 Грама)

Аспарагус(300 Грама)

Боранија(200 грама замрзната )

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Ѓумбир

Бадеми(30 Грама)

Црни маслинки(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Брокулите поделете ги на цветови, а зелената боранија исчистете ја и исечете ја на половина по должина. Исечкајте го кромидот.
  2. Варете ги брокулите во зовриена и посолена вода 5 минути, а аспарагусот и боранијата варете ги 3 минути.
  3. Пропржете ги исечканиот лук и ѓумбир на масло. Додајте ги бадемите и по неколку минути додајте го кромидот.
  4. Оставете ги да се пропржат, па додајте ги зеленчукот и црните маслинки. Пржете ги на силен оган 3 минути. Зачинете ги со оцет, малку сол и бибер. Тргнете ги од оган и сервирајте ги.
Салата со соја и шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Малиџано салата
Салата со праз и сирење
Салата со карфиол и маслинки
Салата со компири и туна
Посна руска салата
Брза салата од брокула
Салата со урда и праз
Кинеска салата
Бела салата
Салата со туна и грашок
Крем салата од печени пиперки и фета
Крем салата со пиперки и пршута
Салата од брокула со прелив од јогурт
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Макарони салата со горгонзола
Свечена слоевита салата
Салата од пченка
Салата со јајца, грашак и месо
Салата со спанаќ, туна и јајца
Салата од леќа и пченица
Макало од кисело млеко
Медитеранска паста салата
Крем салата со сирење и шампињони
Ориз салата со павлака
Крем салата со модри патлиџани
Бела салата
Салата од зелка и целер

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: