Рецепти
Салата од пржен зеленчук со ѓумбир Ана Ѓорова

Салата од брокула, аспарагус, зелена боранија, маслинки, ѓумбир и бадеми што може да ја послужите како гарнир со печено месо или риба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брокула(400 Грама)

Аспарагус(300 Грама)

Боранија(200 грама замрзната )

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Ѓумбир

Бадеми(30 Грама)

Црни маслинки(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Брокулите поделете ги на цветови, а зелената боранија исчистете ја и исечете ја на половина по должина. Исечкајте го кромидот.
  2. Варете ги брокулите во зовриена и посолена вода 5 минути, а аспарагусот и боранијата варете ги 3 минути.
  3. Пропржете ги исечканиот лук и ѓумбир на масло. Додајте ги бадемите и по неколку минути додајте го кромидот.
  4. Оставете ги да се пропржат, па додајте ги зеленчукот и црните маслинки. Пржете ги на силен оган 3 минути. Зачинете ги со оцет, малку сол и бибер. Тргнете ги од оган и сервирајте ги.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: