Рецепти
Овошна ужина од цитрон и зачини Ана Ѓорова

Интересна овошна ужинка со сируп од јаболки и зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Портокалите и жолтите цитрони излупете ги од лушпата и од белите делови, исечете ги на парчиња и ставете ги во сад собирајќи го и сокот од овошјата.
  2. Во тенџере зовријте 200 мл вода и додајте ги исечканите јаболки со зачините. Гответе 3 минути, додајте го сокот од цитрусните овошја и тргнете од оган.
  3. Поделете ја смесата во 4 чашки, додајте го оладениот, филтриран сируп и оставете ги 30 минути во фрижидер.
  4. Декорирајте по желба со стапчиња цимет и со кандирана кора од портокал.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: