Рецепти
Салса верде (Зелен сос) Ана Ѓорова

Италијански пикантен сос кој совршено оди во комбинација со различни видови печено месо и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зелена бабура(1-2 )

Зелена лута пиперка(1-2 )

Целер(1-2 Гранчиња)

Свеж магдонос(0.5 Китка)

Лимон(2 )

Лук(2-3 Чешниња)

Маслиново масло(4-5 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Пиперките измијте ги и исчистете ги од семките, лимоните исцедете ги, а лукот излупете го и исечкајте го.
  2. Сите состојки добро сомелете ги или изблендирајте ги, добро измешајте и ставете ги во сад во фрижидер барем 2-3 дена пред употреба.
Колач со круши и бадеми
Лазањи со болоњезе сос
Кростата од бадеми со мармалад
Домашни равиоли со сирење
Канелони со пилешко месо
Ролнички со моцарела
Макарони салата со горгонзола
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Тиквички на милански начин
Фетучини со лосос сос
Кростата со кокос и чоколадо
Лазањи со печурки
Црвен песто сос
Пепероната
Брускети со тиквички
Пилешки ражничи со песто сос
Салата од макарони со кисели краставички и сирење
Шпагети со ќофтиња
Фритата со домати и пиперки
Семифредо со чоколадо
Лимончело
Полнети модри патлиџани
Капоната
Чиабата леб
Сладолед тирамису
Фокача џеновезе
Италијански ќофтиња
Тортелини со пилешко и песто
Домашна наполетанска пица
Бонет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: