Рецепти
Салса верде (Зелен сос)
Италијански пикантен сос кој совршено оди во комбинација со различни видови печено месо и зеленчук
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
Италијанска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Зелена бабура(1-2 )
Зелена лута пиперка(1-2 )
Целер(1-2 Гранчиња)
Свеж магдонос(0.5 Китка)
Лимон(2 )
Лук(2-3 Чешниња)
Маслиново масло(4-5 Супени лажици)
Сол(1 Прстофат)
Бибер(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 10 минути
- Пиперките измијте ги и исчистете ги од семките, лимоните исцедете ги, а лукот излупете го и исечкајте го.
- Сите состојки добро сомелете ги или изблендирајте ги, добро измешајте и ставете ги во сад во фрижидер барем 2-3 дена пред употреба.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во