Рецепти
Салса верде (Зелен сос) Ана Ѓорова

Италијански пикантен сос кој совршено оди во комбинација со различни видови печено месо и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зелена бабура(1-2 )

Зелена лута пиперка(1-2 )

Целер(1-2 Гранчиња)

Свеж магдонос(0.5 Китка)

Лимон(2 )

Лук(2-3 Чешниња)

Маслиново масло(4-5 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Пиперките измијте ги и исчистете ги од семките, лимоните исцедете ги, а лукот излупете го и исечкајте го.
  2. Сите состојки добро сомелете ги или изблендирајте ги, добро измешајте и ставете ги во сад во фрижидер барем 2-3 дена пред употреба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: