Рецепти
Сарми од зелка со печурки (хроно) Ана Ристеска

Совршен ручек или вечера ако сте на хроно диета. Наместо зелка со смесата од печурки може да полните и бабури.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 55 минути

  1. Одвојте ги листовите зелка (ако употребувате свежа зелка, попарете ги листовите да омекнат).
  2. Исечкајте ги на коцки празот и кромидот и пржете ги на загреано масло. Исто така исечкајте ги печурките на листови и додајте ги на кромидот.
  3. Излупете ја келерабата, исечете ја на коцки и пржете ја заедно со кромидот и со печурките. Додајте го ситно исечканиот лук и зачини по вкус.
  4. Динстајте десетина минути додека испари вишокот на течност и потоа сипете со сечкан магдонос.
  5. Ставете по една лажица фил врз секој лист зелка и замотајте во сарма (ако се листовите поголеми пресечете ги на половина).
  6. Наредете ги сармите во огноотпорен сад и прелијте ги со малку масло. Сипете чаша вода и покријте со алуминиумска фолија. Печете околу половина час на 200 степени. Пред крајот на печењето, извадете ја фолијата и вратете ги сармите уште малку да се испечат и убаво да заруменат.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: