Рецепти
Сарми од зелка со печурки (хроно) Ана Ристеска

Совршен ручек или вечера ако сте на хроно диета. Наместо зелка со смесата од печурки може да полните и бабури.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 55 минути

  1. Одвојте ги листовите зелка (ако употребувате свежа зелка, попарете ги листовите да омекнат).
  2. Исечкајте ги на коцки празот и кромидот и пржете ги на загреано масло. Исто така исечкајте ги печурките на листови и додајте ги на кромидот.
  3. Излупете ја келерабата, исечете ја на коцки и пржете ја заедно со кромидот и со печурките. Додајте го ситно исечканиот лук и зачини по вкус.
  4. Динстајте десетина минути додека испари вишокот на течност и потоа сипете со сечкан магдонос.
  5. Ставете по една лажица фил врз секој лист зелка и замотајте во сарма (ако се листовите поголеми пресечете ги на половина).
  6. Наредете ги сармите во огноотпорен сад и прелијте ги со малку масло. Сипете чаша вода и покријте со алуминиумска фолија. Печете околу половина час на 200 степени. Пред крајот на печењето, извадете ја фолијата и вратете ги сармите уште малку да се испечат и убаво да заруменат.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: