Рецепти
Сарми од зелка со печурки (хроно) Ана Ристеска

Совршен ручек или вечера ако сте на хроно диета. Наместо зелка со смесата од печурки може да полните и бабури.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 55 минути

  1. Одвојте ги листовите зелка (ако употребувате свежа зелка, попарете ги листовите да омекнат).
  2. Исечкајте ги на коцки празот и кромидот и пржете ги на загреано масло. Исто така исечкајте ги печурките на листови и додајте ги на кромидот.
  3. Излупете ја келерабата, исечете ја на коцки и пржете ја заедно со кромидот и со печурките. Додајте го ситно исечканиот лук и зачини по вкус.
  4. Динстајте десетина минути додека испари вишокот на течност и потоа сипете со сечкан магдонос.
  5. Ставете по една лажица фил врз секој лист зелка и замотајте во сарма (ако се листовите поголеми пресечете ги на половина).
  6. Наредете ги сармите во огноотпорен сад и прелијте ги со малку масло. Сипете чаша вода и покријте со алуминиумска фолија. Печете околу половина час на 200 степени. Пред крајот на печењето, извадете ја фолијата и вратете ги сармите уште малку да се испечат и убаво да заруменат.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: