Рецепти
Сармички од блитва Ана Ристеска

Сармичките може да ги сервирате со топла павлака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Блитва(3 Китки)

Ориз(220 Грама)

Кромид(1 Главица)

Морков(3 )

Сирење(250 Грама)

Кашкавал(200 Грама)

Лук(1 Чешне)

Суво оригано(1 Кафена лажица)

Вегета

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Прво се вари оризот.
  2. На страна се пржат исечкани кромидот, морковот и лукот. Откако ќе омекне зеленчукот се додава оризот, кашкавалот и сирењето (претходно исечкани на коцки). Кратко се промешува, се трга тавата на страна и се додаваат зачините (вегета, оригано, сол, бибер).
  3. Во друго тенџере во врела вода се обарува кратко блитвата. Малку да оладат листовите и се виткаат во сармички со претходно приготвенаа смеса.
  4. Овие сармички се ставаат во подмачкан плех со масло и се посипуваат со топла вода малку зачинета со зачин. Се покриваат со фолија и се печат околу 30 минути на температура од 200 степени.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: