Рецепти
Сармички од блитва Ана Ристеска

Сармичките може да ги сервирате со топла павлака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Блитва(3 Китки)

Ориз(220 Грама)

Кромид(1 Главица)

Морков(3 )

Сирење(250 Грама)

Кашкавал(200 Грама)

Лук(1 Чешне)

Суво оригано(1 Кафена лажица)

Вегета

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Прво се вари оризот.
  2. На страна се пржат исечкани кромидот, морковот и лукот. Откако ќе омекне зеленчукот се додава оризот, кашкавалот и сирењето (претходно исечкани на коцки). Кратко се промешува, се трга тавата на страна и се додаваат зачините (вегета, оригано, сол, бибер).
  3. Во друго тенџере во врела вода се обарува кратко блитвата. Малку да оладат листовите и се виткаат во сармички со претходно приготвенаа смеса.
  4. Овие сармички се ставаат во подмачкан плех со масло и се посипуваат со топла вода малку зачинета со зачин. Се покриваат со фолија и се печат околу 30 минути на температура од 200 степени.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: