Рецепти

Сатараш со свинско каре
Стар, традиционален рецепт со месо и зеленчук во тава
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свинско каре(800 Грама)
Масло(100 Милилитри)
Кромид(3 Главици)
Морков(3 )
Црвена пиперка(6 )
Домат(3 )
Модар патлиџан(1 )
Бамја(15 )
Компир(6 )
Магдонос(1 Китка)
Црвен пипер(2 Супени лажици)
Вегета(2 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Месото и сите други состојки се сечкаат на ситни парчиња.
- Месото се пржи во загреано масло. Откако ќе зарумени, се додаваат кромидот, морковите и така сите состојки по ред.
- Кога ќе се испржи сатарашот убаво, се става вода колку да го покрие.
- Се става во загреана рерна на 170°C и се пече додека изврие целата вода.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во