Рецепти
Шарена обланда Ана Ѓорова

Брз и лесен десерт за на трпезата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(500 Милилитри)

Шеќер(400 Грама)

Маргарин(1 )

Ванилин шеќер(2 )

Мелени бисквити(500 Грама)

Кокос(100 Грама)

Црно чоколадо(100 Грама)

Обланди(4 Листови)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во тенџере на оган ставете ги водата, шеќерот и маргаринот да вријат 10-тина минути, па тргнете ги настрана.
  2. Во друг сад ставете ги мелените бисквити, па откако течноста ќе се излади, додајте ја врз мелените бисквити.
  3. Смесата поделете ја на два дела – во едниот дел ставете го растопеното чоколадо, а во другиот дел додајте го кокосот.
  4. Листовите обланда ставете ги помеѓу две влажни крпи да омекнат 10 минути.
  5. Потоа филувајте ги на следниот начин: обладна – бел фил, обланда – црн фил и потоа внимателно свиткајте во ролат.
  6. Од оваа смеса излегуваат 2 ролати кои се оставаат во фрижидер да се стегнат, а потоа се сечат на парчиња.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: