Рецепти

Шарена обланда
Брз и лесен десерт за на трпезата
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Вода(500 Милилитри)
Шеќер(400 Грама)
Маргарин(1 )
Ванилин шеќер(2 )
Мелени бисквити(500 Грама)
Кокос(100 Грама)
Црно чоколадо(100 Грама)
Обланди(4 Листови)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Во тенџере на оган ставете ги водата, шеќерот и маргаринот да вријат 10-тина минути, па тргнете ги настрана.
- Во друг сад ставете ги мелените бисквити, па откако течноста ќе се излади, додајте ја врз мелените бисквити.
- Смесата поделете ја на два дела – во едниот дел ставете го растопеното чоколадо, а во другиот дел додајте го кокосот.
- Листовите обланда ставете ги помеѓу две влажни крпи да омекнат 10 минути.
- Потоа филувајте ги на следниот начин: обладна – бел фил, обланда – црн фил и потоа внимателно свиткајте во ролат.
- Од оваа смеса излегуваат 2 ролати кои се оставаат во фрижидер да се стегнат, а потоа се сечат на парчиња.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во