Рецепти
Чоколадни шишарки Ана Ристеска

Лесен чоколаден десерт со состојки кои веќе ги имате дома

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маргарин(1 )

Црно чоколадо(100 Грама)

Сусам(100 Грама)

Корнфлекс(1 Пакување)

Мед(4 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Маргаринот, чоколадото, сусамот, кутија чоко попс или корнфлекс и мед се мешаат во сад.
  2. Се ова се остава да зоврие за да се изедначи.
  3. Со лажиче се става од смесата во хартиени кошнички додека е топло.
  4. Се остава шишарките да се стврднат и се послужуваат.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: