Рецепти
Шницла со лук Ана Ристеска

Свинска кременадла во вкусен доматен сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(750 Грама)

Лук(3 Чешниња)

Свински кременадли(600 Грама)

Доматно пире(1 Супена лажица)

Брашно(1 Супена лажица)

Вода(2 Децилитри)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Парчињата свинска кременадла во фолија добро да се исчукаат со чекан за месо, а потоа треба да се додадат зачините од мелен лук, бибер и сол.
  2. Се става малку масло во тавче и во него убаво се пржи месото додека не поцрвени.
  3. Парчињата се вадат од маслото, додека останатиот дел од маслото измешајте го со пирето од домат, потоа додајте брашно и пржете го на слаб оган половина минута.
  4. Долијте вода и добро проварете.
  5. Парчињата компир испржете ги во врело масло, исцедете го маслото од нив и додајте малку сол.
  6. При сервирање месото полијте го со сосот од печењето, а компирот ставете ги на страна како прилог.

Доколку сакате наместо пржени компири можете да приготвите пире од компири кое совршено ќе оди со овој ручек.

Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: