Рецепти
Шницла со лук Ана Ристеска

Свинска кременадла во вкусен доматен сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(750 Грама)

Лук(3 Чешниња)

Свински кременадли(600 Грама)

Доматно пире(1 Супена лажица)

Брашно(1 Супена лажица)

Вода(2 Децилитри)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Парчињата свинска кременадла во фолија добро да се исчукаат со чекан за месо, а потоа треба да се додадат зачините од мелен лук, бибер и сол.
  2. Се става малку масло во тавче и во него убаво се пржи месото додека не поцрвени.
  3. Парчињата се вадат од маслото, додека останатиот дел од маслото измешајте го со пирето од домат, потоа додајте брашно и пржете го на слаб оган половина минута.
  4. Долијте вода и добро проварете.
  5. Парчињата компир испржете ги во врело масло, исцедете го маслото од нив и додајте малку сол.
  6. При сервирање месото полијте го со сосот од печењето, а компирот ставете ги на страна како прилог.

Доколку сакате наместо пржени компири можете да приготвите пире од компири кое совршено ќе оди со овој ручек.

Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: