Рецепти
Шницла со лук Ана Ристеска

Свинска кременадла во вкусен доматен сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(750 Грама)

Лук(3 Чешниња)

Свински кременадли(600 Грама)

Доматно пире(1 Супена лажица)

Брашно(1 Супена лажица)

Вода(2 Децилитри)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Парчињата свинска кременадла во фолија добро да се исчукаат со чекан за месо, а потоа треба да се додадат зачините од мелен лук, бибер и сол.
  2. Се става малку масло во тавче и во него убаво се пржи месото додека не поцрвени.
  3. Парчињата се вадат од маслото, додека останатиот дел од маслото измешајте го со пирето од домат, потоа додајте брашно и пржете го на слаб оган половина минута.
  4. Долијте вода и добро проварете.
  5. Парчињата компир испржете ги во врело масло, исцедете го маслото од нив и додајте малку сол.
  6. При сервирање месото полијте го со сосот од печењето, а компирот ставете ги на страна како прилог.

Доколку сакате наместо пржени компири можете да приготвите пире од компири кое совршено ќе оди со овој ручек.

Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: