Рецепти
Шпагети карбонара со сардели Ана Ѓорова

Шпагети со јајце, шунка, рендан кашкавал и сардели

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шпагети(375 Грама)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Шунка(250 Грама)

Филети сардела(1 Пакување)

Свеж магдонос(1 Китка)

Јајце(6 - 8 )

Рендан кашкавал(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Сварете ги шпагетите според упатството на пакувањето и процедете ги. Прелијте ги со студена вода и оставете да се исцедат.
  2. Шунката исечете ја на коцки, додајте 1 конзерва сардели и ситно исечкан магдонос.
  3. Изматете ги јајцата со сол и бибер.
  4. Шунката, сарделите и магдоносот пропржете ги во тавче и додајте ги јајцата. Направете лесна кајгана.
  5. Шпагетите ставете ги во чинија за сервирање, а одозгора ставете ја кајганата. Служете со изрендан кашкавал или пармезан.
Колач со круши и бадеми
Лазањи со болоњезе сос
Кростата од бадеми со мармалад
Домашни равиоли со сирење
Канелони со пилешко месо
Ролнички со моцарела
Макарони салата со горгонзола
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Тиквички на милански начин
Фетучини со лосос сос
Кростата со кокос и чоколадо
Лазањи со печурки
Црвен песто сос
Пепероната
Брускети со тиквички
Пилешки ражничи со песто сос
Салата од макарони со кисели краставички и сирење
Шпагети со ќофтиња
Фритата со домати и пиперки
Семифредо со чоколадо
Лимончело
Полнети модри патлиџани
Капоната
Чиабата леб
Сладолед тирамису
Фокача џеновезе
Италијански ќофтиња
Тортелини со пилешко и песто
Домашна наполетанска пица
Бонет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: