Рецепти
Шпагети карбонара со сардели Ана Ѓорова

Шпагети со јајце, шунка, рендан кашкавал и сардели

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шпагети(375 Грама)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Шунка(250 Грама)

Филети сардела(1 Пакување)

Свеж магдонос(1 Китка)

Јајце(6 - 8 )

Рендан кашкавал(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Сварете ги шпагетите според упатството на пакувањето и процедете ги. Прелијте ги со студена вода и оставете да се исцедат.
  2. Шунката исечете ја на коцки, додајте 1 конзерва сардели и ситно исечкан магдонос.
  3. Изматете ги јајцата со сол и бибер.
  4. Шунката, сарделите и магдоносот пропржете ги во тавче и додајте ги јајцата. Направете лесна кајгана.
  5. Шпагетите ставете ги во чинија за сервирање, а одозгора ставете ја кајганата. Служете со изрендан кашкавал или пармезан.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: