Рецепти
Шпагети карбонара со сардели
Шпагети со јајце, шунка, рендан кашкавал и сардели
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Италијанска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Шпагети(375 Грама)
Сол(1 Прстофат)
Бибер(1 Прстофат)
Шунка(250 Грама)
Филети сардела(1 Пакување)
Свеж магдонос(1 Китка)
Јајце(6 - 8 )
Рендан кашкавал(100 Грама)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Сварете ги шпагетите според упатството на пакувањето и процедете ги. Прелијте ги со студена вода и оставете да се исцедат.
- Шунката исечете ја на коцки, додајте 1 конзерва сардели и ситно исечкан магдонос.
- Изматете ги јајцата со сол и бибер.
- Шунката, сарделите и магдоносот пропржете ги во тавче и додајте ги јајцата. Направете лесна кајгана.
- Шпагетите ставете ги во чинија за сервирање, а одозгора ставете ја кајганата. Служете со изрендан кашкавал или пармезан.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во