Рецепти
Шпагети карбонара со сардели Ана Ѓорова

Шпагети со јајце, шунка, рендан кашкавал и сардели

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шпагети(375 Грама)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Шунка(250 Грама)

Филети сардела(1 Пакување)

Свеж магдонос(1 Китка)

Јајце(6 - 8 )

Рендан кашкавал(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Сварете ги шпагетите според упатството на пакувањето и процедете ги. Прелијте ги со студена вода и оставете да се исцедат.
  2. Шунката исечете ја на коцки, додајте 1 конзерва сардели и ситно исечкан магдонос.
  3. Изматете ги јајцата со сол и бибер.
  4. Шунката, сарделите и магдоносот пропржете ги во тавче и додајте ги јајцата. Направете лесна кајгана.
  5. Шпагетите ставете ги во чинија за сервирање, а одозгора ставете ја кајганата. Служете со изрендан кашкавал или пармезан.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: