Рецепти
Шпагети со боранија Ана Ѓорова

Шпагети со зелена боранија, лук и пармезан

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Боранија(250 Грама)

Шпагети(250 Грама)

Црн лук(1 Главица)

Лук(2 Главици)

Маргарин(30-40 Грама)

Сол(1 Кафена лажица)

Мајоран во прав(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Во тава растопете малку маргарин и пропржете го ситно исечканиот црн лук. Додајте ја боранијата, промешајте, постепено додавајте малку топла вода и потоа динстајте додека боранијата не омекне.
  2. Посолете и зачинете со исечкан бел лук.
  3. Шпагетите сварете ги во солена вода според упатството на пакувањето, а потоа измијте ги, исцедете ги и измешајте ги во тавата со боранијата. Гответе уште кратко и наросете со мајоран во прав и пармезан по желба.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: