Рецепти
Шпагети со боранија
Шпагети со зелена боранија, лук и пармезан
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Италијанска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Боранија(250 Грама)
Шпагети(250 Грама)
Црн лук(1 Главица)
Лук(2 Главици)
Маргарин(30-40 Грама)
Сол(1 Кафена лажица)
Мајоран во прав(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути
- Во тава растопете малку маргарин и пропржете го ситно исечканиот црн лук. Додајте ја боранијата, промешајте, постепено додавајте малку топла вода и потоа динстајте додека боранијата не омекне.
- Посолете и зачинете со исечкан бел лук.
- Шпагетите сварете ги во солена вода според упатството на пакувањето, а потоа измијте ги, исцедете ги и измешајте ги во тавата со боранијата. Гответе уште кратко и наросете со мајоран во прав и пармезан по желба.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во