Рецепти
Шпагети со туна и лук Ана Ѓорова

Брз и лесен пикантен ручек од тестенини со туна и лук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шпагети(320 Грама)

Лук(3 Чешниња)

Чили пиперка(3 )

Масло(1/2 Чаша)

Туна во конзерва(160 Грама)

Магдонос(1 Китка)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Исцедете ја туната и исечкајте го магдоносот.
  2. Во поголемо количество зовриена вода ставете ги шпагетите да се варат.
  3. Во една поголема тава ставете го маслото. Додајте 2 цели чешниња лук и едно исечкано чешне.
  4. Додајте ги пиперките на парченца и пржете на тивок оган. Потоа додајте ја туната.
  5. Исцедете ги шпагетите и префрлете ги во тавата, па мешајте ги околу 1 минута. На крајот посипете го исечканиот магдонос и сервирајте ги.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: