Рецепти
Шпагети со туна и лук Ана Ѓорова

Брз и лесен пикантен ручек од тестенини со туна и лук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шпагети(320 Грама)

Лук(3 Чешниња)

Чили пиперка(3 )

Масло(1/2 Чаша)

Туна во конзерва(160 Грама)

Магдонос(1 Китка)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Исцедете ја туната и исечкајте го магдоносот.
  2. Во поголемо количество зовриена вода ставете ги шпагетите да се варат.
  3. Во една поголема тава ставете го маслото. Додајте 2 цели чешниња лук и едно исечкано чешне.
  4. Додајте ги пиперките на парченца и пржете на тивок оган. Потоа додајте ја туната.
  5. Исцедете ги шпагетите и префрлете ги во тавата, па мешајте ги околу 1 минута. На крајот посипете го исечканиот магдонос и сервирајте ги.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: