Рецепти
Шпанска чорба со леќа Ана Ѓорова

Вкусен ручек со леќа и колбаси на шпански начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леќа(300 Грама)

Лук(5 Чешниња)

Кромид(3 Главици)

Морков(2 )

Маслиново масло

Колбас(200 грама чаен и 200 грама чаден )

Компир(2 )

Доматно пире(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Исечканите лук, кромид и моркови пропржете ги во тенџере на оган со маслиновото масло.
  2. Откако ќе омекнат, додајте ги леќата и колбасите исечкани на кругови.
  3. Оставете ги да се пропржат, па потоа додајте топла вода колку да ја покрие смесата и ставете ја чорбата да се вари на загреана рингла.
  4. Откако ќе зоврие, додајте ги исечканите и излупени компири, доматниот сос и зачинете по вкус со сол и бибер.
  5. Варете ја чорбата уште 20 минути и послужете ја топла со потпечено лепче.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: