Рецепти
Шпанска чорба со леќа
Вкусен ручек со леќа и колбаси на шпански начин
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Леќа(300 Грама)
Лук(5 Чешниња)
Кромид(3 Главици)
Морков(2 )
Колбас(200 грама чаен и 200 грама чаден )
Компир(2 )
Доматно пире(100 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Исечканите лук, кромид и моркови пропржете ги во тенџере на оган со маслиновото масло.
- Откако ќе омекнат, додајте ги леќата и колбасите исечкани на кругови.
- Оставете ги да се пропржат, па потоа додајте топла вода колку да ја покрие смесата и ставете ја чорбата да се вари на загреана рингла.
- Откако ќе зоврие, додајте ги исечканите и излупени компири, доматниот сос и зачинете по вкус со сол и бибер.
- Варете ја чорбата уште 20 минути и послужете ја топла со потпечено лепче.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во