Рецепти
Штрудла со чоколадо (посно) Ана Ѓорова

Рецепт кој е идеален за посните денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(600 Грама)

Шеќер(100 Грама)

Масло(100 Милилитри)

Квасец(1/2 )

Ванилин шеќер(1 )

Вода(по потреба за да се замеси меко тесто )

Цимет(1 Кафена лажица)

Шеќер во прав(100 Грама)

Посно црно чоколадо(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Се замесува средно меко тесто од состојките (освен чоколадото, шеќерот во прав и циметот). Кога е убаво измесено, се остава да нарасне.
  2. За филот: чоколадото ситно се сечка и се меша со циметот и шеќерот во прав.
  3. Нараснатото тесто се дели на два дела. Се сука кора, врз неа се распоредува половина од филот и се витка во ролат. Истото се повторува и со второто тесто.
  4. Штрудлите се оставаат да нараснат.
  5. Пред печење се премачкуваат со масло и се наросуваат со шеќер. Се печат на 200 °C околу 30-40 минути.
  6. Испечените и изладени штрудли се сечат на парчиња и се наросуваат со шеќер во прав.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: