Рецепти
Солена торта со тиквички и пршута Ана Ѓорова

Сочно и солено предјадење од пржени тиквички и модри патлиџани со пршута и павлака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Тиквичките и модрите патлиџани се мијат и се лупат, па се сечат на тркалца.
  2. Се валкаат во брашно, па во сад со матени јајца и се пржат во тава на загреано масло од двете страни.
  3. Вака похувани се редат во сад по следниот распоред – еден ред модри патлиџани, кои се премачкуваат со павлака, потоа листови пршута, па втор ред со тиквички и повторно павлака и пршута.
  4. Третиот слој се модри патлиџани, врз кои се премачкува павлака и се ренда кашкавал.
  5. Тортата се декорира по желба и се остава да отстои во фрижидер, а може и да се стави кратко во рерна да се потпече колку да се растопи кашкавалот.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: