Рецепти
Солена торта со тиквички и пршута Ана Ѓорова

Сочно и солено предјадење од пржени тиквички и модри патлиџани со пршута и павлака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Тиквичките и модрите патлиџани се мијат и се лупат, па се сечат на тркалца.
  2. Се валкаат во брашно, па во сад со матени јајца и се пржат во тава на загреано масло од двете страни.
  3. Вака похувани се редат во сад по следниот распоред – еден ред модри патлиџани, кои се премачкуваат со павлака, потоа листови пршута, па втор ред со тиквички и повторно павлака и пршута.
  4. Третиот слој се модри патлиџани, врз кои се премачкува павлака и се ренда кашкавал.
  5. Тортата се декорира по желба и се остава да отстои во фрижидер, а може и да се стави кратко во рерна да се потпече колку да се растопи кашкавалот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: