Рецепти
Сом во прелив од кромид и вино Ана Ѓорова

Вкусен ручек од рибји филети во сос од бело вино и динстан кромид

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Филети од сом(1 Килограм)

Кромид(4 Главици)

Бело вино(2 Децилитри)

Брашно(200 Грама)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Филетите од сом одмрзнете ги, а потоа свиткајте ги во кујнска крпа за да се отстрани вишокот течност.
  2. Потоа исчете ја рибата на покрупни парчиња, зачинете по вкус, па извалкајте ги во мешавината од брашно и црвен пипер.
  3. Кромидот исечкајте го, потпржете го на масло да порумени, па ставете 2 децилитри вода и продолжете со динстање додека половина од течноста не изврие. Потоа додајте го белото вино и динстајте уште 10 минути.
  4. Намастете ја тепсијата и во неа истурете ја издинстаната смеса. Врз неа распоредете ги филетите од сом и печете ги во загреана рерна на 200 степени додека рибата омекне.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: