Рецепти
Сорбет од диња Ана Ѓорова

Замрзнат десерт од лимон и диња – совршено разладување за во летните денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Диња(1 )

Шеќер(1 Чаша)

Вода(1 Чаша)

Лимон(1 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Варете ги водата и шеќерот во мало тенџере додека шеќерот не се растопи и подгответе сируп.
  2. Оставете да се олади, а потоа ставете во фрижидер.
  3. Исечете ја дињата на коцки и исцедете го лимонот.
  4. Во блендер ставете ги парчињата диња, свежиот сок од лимон и оладениот шербет, а потоа блендирајте додека не добиете хомогена смеса.
  5. Смесата ставете ја во пластичен сад во замрзнувач и оставете ја така неколку часа пред послужување. Сервирајте од десертот врз парчиња свежа диња и уживајте!
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: