Рецепти
Сорбет од диња Ана Ѓорова

Замрзнат десерт од лимон и диња – совршено разладување за во летните денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Диња(1 )

Шеќер(1 Чаша)

Вода(1 Чаша)

Лимон(1 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Варете ги водата и шеќерот во мало тенџере додека шеќерот не се растопи и подгответе сируп.
  2. Оставете да се олади, а потоа ставете во фрижидер.
  3. Исечете ја дињата на коцки и исцедете го лимонот.
  4. Во блендер ставете ги парчињата диња, свежиот сок од лимон и оладениот шербет, а потоа блендирајте додека не добиете хомогена смеса.
  5. Смесата ставете ја во пластичен сад во замрзнувач и оставете ја така неколку часа пред послужување. Сервирајте од десертот врз парчиња свежа диња и уживајте!
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: