Рецепти
Сорбет од диња Ана Ѓорова

Замрзнат десерт од лимон и диња – совршено разладување за во летните денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Диња(1 )

Шеќер(1 Чаша)

Вода(1 Чаша)

Лимон(1 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Варете ги водата и шеќерот во мало тенџере додека шеќерот не се растопи и подгответе сируп.
  2. Оставете да се олади, а потоа ставете во фрижидер.
  3. Исечете ја дињата на коцки и исцедете го лимонот.
  4. Во блендер ставете ги парчињата диња, свежиот сок од лимон и оладениот шербет, а потоа блендирајте додека не добиете хомогена смеса.
  5. Смесата ставете ја во пластичен сад во замрзнувач и оставете ја така неколку часа пред послужување. Сервирајте од десертот врз парчиња свежа диња и уживајте!
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: