Рецепти
Сос од модар патлиџан Ана Ѓорова

Може да го комбинирате на многу начини: како сос за тестенини, месо или како намаз со леб и солени печива

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од минути 40 минути

  1. Модрите патлиџани измијте ги и исечете ги на половина по должина. Потоа ставете ги врз хартија за печење во огноотпорен сад, боцнете ги со виљушка и печете ги во рерна на 220 степени околу 30 минути.
  2. Откако ќе се испечат и ќе омекнат, издлабете ги со лажица и ставете ги во сад.
  3. Во блендер ставете ги модрите патлиџани и додајте го пармезанот, маслото, свежите листови босилек, сол, бибер и чешнето лук.
  4. Изблендирајте ја смесата за да добиете кремаст сос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: