Рецепти
Сос од модар патлиџан Ана Ѓорова

Може да го комбинирате на многу начини: како сос за тестенини, месо или како намаз со леб и солени печива

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од минути 40 минути

  1. Модрите патлиџани измијте ги и исечете ги на половина по должина. Потоа ставете ги врз хартија за печење во огноотпорен сад, боцнете ги со виљушка и печете ги во рерна на 220 степени околу 30 минути.
  2. Откако ќе се испечат и ќе омекнат, издлабете ги со лажица и ставете ги во сад.
  3. Во блендер ставете ги модрите патлиџани и додајте го пармезанот, маслото, свежите листови босилек, сол, бибер и чешнето лук.
  4. Изблендирајте ја смесата за да добиете кремаст сос.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: