Рецепти
Сос од модар патлиџан Ана Ѓорова

Може да го комбинирате на многу начини: како сос за тестенини, месо или како намаз со леб и солени печива

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од минути 40 минути

  1. Модрите патлиџани измијте ги и исечете ги на половина по должина. Потоа ставете ги врз хартија за печење во огноотпорен сад, боцнете ги со виљушка и печете ги во рерна на 220 степени околу 30 минути.
  2. Откако ќе се испечат и ќе омекнат, издлабете ги со лажица и ставете ги во сад.
  3. Во блендер ставете ги модрите патлиџани и додајте го пармезанот, маслото, свежите листови босилек, сол, бибер и чешнето лук.
  4. Изблендирајте ја смесата за да добиете кремаст сос.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: