Рецепти
Сос од сардини Ана Ѓорова

Овој сос е одличен за секаков вид риба – пржена, печена или за крокети

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(70 Грама)

Брашно(20 Грама)

Кромид(2 Главици)

Сенф(1 Супена лажица)

Сардини во конзерва(1 )

Бело вино(1 Чаша)

Бистра зеленчукова супа(неколку големи лажици )

Шеќер

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Кромидот исечкајте го ситно и пржете го малку во тава со 20 грама растопен путер. Додајте го виното, зачинете со сол и бибер и оставете да се впијат вкусовите околу 15-тина минути.
  2. Потоа оставете го да се олади кромидот, па изблендирајте го заедно со сардините, малку сол и сенф.
  3. Во помало тенџере на тивок оган ставете 50 грама путер, додајте го брашното и мешајте да се згусне смесата. Потоа полијте со топла супа и мешајте го сосот околу 5 минути.
  4. Во тенџерето со брашното додајте ја испасираната смеса од сардини и кромид и заедно мешајте уште неколку минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: