Рецепти
Сос од сардини Ана Ѓорова

Овој сос е одличен за секаков вид риба – пржена, печена или за крокети

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(70 Грама)

Брашно(20 Грама)

Кромид(2 Главици)

Сенф(1 Супена лажица)

Сардини во конзерва(1 )

Бело вино(1 Чаша)

Бистра зеленчукова супа(неколку големи лажици )

Шеќер

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Кромидот исечкајте го ситно и пржете го малку во тава со 20 грама растопен путер. Додајте го виното, зачинете со сол и бибер и оставете да се впијат вкусовите околу 15-тина минути.
  2. Потоа оставете го да се олади кромидот, па изблендирајте го заедно со сардините, малку сол и сенф.
  3. Во помало тенџере на тивок оган ставете 50 грама путер, додајте го брашното и мешајте да се згусне смесата. Потоа полијте со топла супа и мешајте го сосот околу 5 минути.
  4. Во тенџерето со брашното додајте ја испасираната смеса од сардини и кромид и заедно мешајте уште неколку минути.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: