Рецепти
Сос од сардини Ана Ѓорова

Овој сос е одличен за секаков вид риба – пржена, печена или за крокети

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(70 Грама)

Брашно(20 Грама)

Кромид(2 Главици)

Сенф(1 Супена лажица)

Сардини во конзерва(1 )

Бело вино(1 Чаша)

Бистра зеленчукова супа(неколку големи лажици )

Шеќер

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Кромидот исечкајте го ситно и пржете го малку во тава со 20 грама растопен путер. Додајте го виното, зачинете со сол и бибер и оставете да се впијат вкусовите околу 15-тина минути.
  2. Потоа оставете го да се олади кромидот, па изблендирајте го заедно со сардините, малку сол и сенф.
  3. Во помало тенџере на тивок оган ставете 50 грама путер, додајте го брашното и мешајте да се згусне смесата. Потоа полијте со топла супа и мешајте го сосот околу 5 минути.
  4. Во тенџерето со брашното додајте ја испасираната смеса од сардини и кромид и заедно мешајте уште неколку минути.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: