Рецепти
Сос од тиквички Ана Ѓорова

Сосот може да го комбинирате со разни јадења од месо, тестенини и со потпечен леб како ужинка или предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(250 Грама)

Борови ореви (пињоли)(10 Грама)

Бадеми(10 грама лупени )

Рендан пармезан(25 Грама)

Лук(1 Чешне)

Маслиново масло(30 Милилитри)

Сол

Свеж босилек

Свежо нане

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Тиквичките излупете ги и исечете ги на парчиња, а по потреба отстранете им ги семките.
  2. Потоа ставете ги во блендер со пињолите, бадемите, ренданиот пармезан, сечканиот лук, сол и билките и изблендирајте.
  3. Потоа додајте го маслиновото масло и добро промешајте. Сосот може да го чувате во фрижидер во сад со проѕирна фолија одозгора.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: