Рецепти
Сос од тиквички
Сосот може да го комбинирате со разни јадења од месо, тестенини и со потпечен леб како ужинка или предјадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Тиквичка(250 Грама)
Борови ореви (пињоли)(10 Грама)
Бадеми(10 грама лупени )
Рендан пармезан(25 Грама)
Лук(1 Чешне)
Маслиново масло(30 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути
- Тиквичките излупете ги и исечете ги на парчиња, а по потреба отстранете им ги семките.
- Потоа ставете ги во блендер со пињолите, бадемите, ренданиот пармезан, сечканиот лук, сол и билките и изблендирајте.
- Потоа додајте го маслиновото масло и добро промешајте. Сосот може да го чувате во фрижидер во сад со проѕирна фолија одозгора.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во