Рецепти
Сос од тиквички Ана Ѓорова

Сосот може да го комбинирате со разни јадења од месо, тестенини и со потпечен леб како ужинка или предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(250 Грама)

Борови ореви (пињоли)(10 Грама)

Бадеми(10 грама лупени )

Рендан пармезан(25 Грама)

Лук(1 Чешне)

Маслиново масло(30 Милилитри)

Сол

Свеж босилек

Свежо нане

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Тиквичките излупете ги и исечете ги на парчиња, а по потреба отстранете им ги семките.
  2. Потоа ставете ги во блендер со пињолите, бадемите, ренданиот пармезан, сечканиот лук, сол и билките и изблендирајте.
  3. Потоа додајте го маслиновото масло и добро промешајте. Сосот може да го чувате во фрижидер во сад со проѕирна фолија одозгора.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: