Рецепти
Суботичка тава Ана Ѓорова

Рецепт од српската кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко месо(1 Килограм)

Кромид(250 Грама)

Модар патлиџан(2 )

Тиквичка(2 )

Бамја(10 )

Боранија(1 Шака)

Црвена бабура(3 )

Зелка(100 Грама)

Келераба (дива зелка)(1 )

Свеж магдонос(1 Китка)

Целер(2 Парчиња)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Масло(2 Чаши)

Вода(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 120 минути

  1. Модриот патлиџан исечете го на коцки и ставете го во еден сад.
  2. Во друг сад исечкајте го преостанатиот зеленчук, измешајте го и полијте го со чаша зејтин.
  3. Тавата за пржење потрудете се да биде длабока за да ви го собере целиот зеленчук. Тавата премачкајте ја со зејтин и во неа ставете ред модар патлиџан, потоа месото, ред зеленчук и така сè додека не ви се потроши целото.
  4. Преку тоа наливате 1 чаша масло и 1 чаша вода.
  5. Сето тоа се динста околу еден час и половина.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: