Рецепти
Супа од кромид Ана Ѓорова

Супа од кромид со леб и рендан кашкавал. Одличен специјалитет, погоден за предјадење.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1.5 Килограм)

Бистра зеленчукова супа(1 Литар)

Рендан кашкавал(100 Грама)

Путер(2 Супени лажици)

Леб(4 Парчиња)

Соја сос(1 Супена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Кромидот се сече на тенки тркалца, путерот се загрева во тава и се става кромидот да се пржи додека не омекне.
  2. Во тавата се прелива претходно сварената супа и смесата се вари 10 минути.
  3. Во загреана рерна се препечува лебот и дијагонално се преполовува.
  4. Во супата се додава сол, бибер и сос од соја. Се распоредува во четири огноотпорни садови и во секој сад со супата се ставаат по две половинки од печениот леб.
  5. Врз чиниите се распоредува рендан кашкавал и супата се става во рерна 10-тина минути до стопување на кашкавалот.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: