Рецепти
Супа од вргањ Ана Ѓорова

Говедска супа со печурки и моркови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во тенџере на оган ставете еден литар вода и кога ќе зоврие ставете ја коцката за супа да се раствори.
  2. Во меѓувреме исчистете ги морковите, исечкајте ги и пржете ги на малку масло.
  3. Потоа додајте ги сечканите печурки со морковите и пржете ги кратко додека да омекнат.
  4. Откако ќе омекнат печурките, заедно со морковите додајте ги во тенџерето со супата и оставете да се вари на тивко додека омекнат морковите. Може да додадете и фиде по желба.
  5. При крај од варењето зачинете со сол и бибер по вкус и варете уште 2-3 минути. Додајте го сечканиот магдонос и послужете ја супата.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: