Рецепти
Супа од вргањ Ана Ѓорова

Говедска супа со печурки и моркови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во тенџере на оган ставете еден литар вода и кога ќе зоврие ставете ја коцката за супа да се раствори.
  2. Во меѓувреме исчистете ги морковите, исечкајте ги и пржете ги на малку масло.
  3. Потоа додајте ги сечканите печурки со морковите и пржете ги кратко додека да омекнат.
  4. Откако ќе омекнат печурките, заедно со морковите додајте ги во тенџерето со супата и оставете да се вари на тивко додека омекнат морковите. Може да додадете и фиде по желба.
  5. При крај од варењето зачинете со сол и бибер по вкус и варете уште 2-3 минути. Додајте го сечканиот магдонос и послужете ја супата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: