Рецепти
Супа од вргањ
Говедска супа со печурки и моркови
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Во тенџере на оган ставете еден литар вода и кога ќе зоврие ставете ја коцката за супа да се раствори.
- Во меѓувреме исчистете ги морковите, исечкајте ги и пржете ги на малку масло.
- Потоа додајте ги сечканите печурки со морковите и пржете ги кратко додека да омекнат.
- Откако ќе омекнат печурките, заедно со морковите додајте ги во тенџерето со супата и оставете да се вари на тивко додека омекнат морковите. Може да додадете и фиде по желба.
- При крај од варењето зачинете со сол и бибер по вкус и варете уште 2-3 минути. Додајте го сечканиот магдонос и послужете ја супата.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во