Рецепти
Супа од вргањ Ана Ѓорова

Говедска супа со печурки и моркови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во тенџере на оган ставете еден литар вода и кога ќе зоврие ставете ја коцката за супа да се раствори.
  2. Во меѓувреме исчистете ги морковите, исечкајте ги и пржете ги на малку масло.
  3. Потоа додајте ги сечканите печурки со морковите и пржете ги кратко додека да омекнат.
  4. Откако ќе омекнат печурките, заедно со морковите додајте ги во тенџерето со супата и оставете да се вари на тивко додека омекнат морковите. Може да додадете и фиде по желба.
  5. При крај од варењето зачинете со сол и бибер по вкус и варете уште 2-3 минути. Додајте го сечканиот магдонос и послужете ја супата.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: