Рецепти
Супа со тиква и леблебија Ана Ѓорова

Витаминска макробиотичка чорба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиква(700 Грама)

Лук(1 Чешне)

Сол(1 Кафена лажица)

Леблебија(200 Грама)

Сушен темјан(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Леблебијата потопете ја во вода да отстои цела ноќ.
  2. Тиквата исечкајте ја и заедно со кората, пропржете ја на масло, па потоа варете ја 15 минути со 1/2 шолја вода.
  3. Леблебијата варете ја во 10 шолји вода во поклопен сад на умерена температура околу четириесетина минути.
  4. Сварената леблебија измиксирајте ја заедно со пржената тиква.
  5. Смесата повторно вратете ја во водата во која се варела леблебијата, додајте темјан, сол и испасиран лук.
  6. Варете ја уште 25 минути на тивок оган со постојано мешање.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: