Рецепти
Супа со тиква и леблебија Ана Ѓорова

Витаминска макробиотичка чорба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиква(700 Грама)

Лук(1 Чешне)

Сол(1 Кафена лажица)

Леблебија(200 Грама)

Сушен темјан(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Леблебијата потопете ја во вода да отстои цела ноќ.
  2. Тиквата исечкајте ја и заедно со кората, пропржете ја на масло, па потоа варете ја 15 минути со 1/2 шолја вода.
  3. Леблебијата варете ја во 10 шолји вода во поклопен сад на умерена температура околу четириесетина минути.
  4. Сварената леблебија измиксирајте ја заедно со пржената тиква.
  5. Смесата повторно вратете ја во водата во која се варела леблебијата, додајте темјан, сол и испасиран лук.
  6. Варете ја уште 25 минути на тивок оган со постојано мешање.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: