Рецепти
Супа со тиква и леблебија
Витаминска макробиотичка чорба
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Тиква(700 Грама)
Лук(1 Чешне)
Сол(1 Кафена лажица)
Леблебија(200 Грама)
Сушен темјан(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути
- Леблебијата потопете ја во вода да отстои цела ноќ.
- Тиквата исечкајте ја и заедно со кората, пропржете ја на масло, па потоа варете ја 15 минути со 1/2 шолја вода.
- Леблебијата варете ја во 10 шолји вода во поклопен сад на умерена температура околу четириесетина минути.
- Сварената леблебија измиксирајте ја заедно со пржената тиква.
- Смесата повторно вратете ја во водата во која се варела леблебијата, додајте темјан, сол и испасиран лук.
- Варете ја уште 25 минути на тивок оган со постојано мешање.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во