Рецепти
Супа со тиква и леблебија Ана Ѓорова

Витаминска макробиотичка чорба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиква(700 Грама)

Лук(1 Чешне)

Сол(1 Кафена лажица)

Леблебија(200 Грама)

Сушен темјан(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Леблебијата потопете ја во вода да отстои цела ноќ.
  2. Тиквата исечкајте ја и заедно со кората, пропржете ја на масло, па потоа варете ја 15 минути со 1/2 шолја вода.
  3. Леблебијата варете ја во 10 шолји вода во поклопен сад на умерена температура околу четириесетина минути.
  4. Сварената леблебија измиксирајте ја заедно со пржената тиква.
  5. Смесата повторно вратете ја во водата во која се варела леблебијата, додајте темјан, сол и испасиран лук.
  6. Варете ја уште 25 минути на тивок оган со постојано мешање.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: