Рецепти
Свечени мафини Ана Ѓорова

Декоративни солени мафини одлични за прослави и слични пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Јајцата, брашното, јогуртот, маслото, печивото, сечканата салама, павлаката и сирењето се ставаат во сад за матење и се мешаат со лажица. По желба може да се додадат магдонос, рендан морков, оригано или сусам.
  2. Од смесата со лажица се истура во калапот за мафини претходно премачкан со маргарин.
  3. Мафините се печат 20 минути на 200°C.
  4. Печените мафини се декорираат со павлака и со сечкани маслинки или ореви и сечкан француски магдонос.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: