Рецепти
Свинска коленица во сенф и бело вино Ана Ѓорова

Можеби ќе ви треба подолго време за печење на месото, меѓутоа маринирано на овој начин и со зеленчуков гарнир, е многу вкусно и сочно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинска коленица(2 )

Бело вино(1 Чаша)

Сенф(за премачкување на колениците )

Масло(100 Милилитри)

Сол

Бибер

Вегета

Компир(500 Грама)

Морков(2-3 )

Маринирани шампињони(1 тегла )

Лук(3-4 Чешниња)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 4 часа

  1. Со сенфот се премачкуваат колениците, па се зачинуваат со сол, бибер и вегета.
  2. Така приготвените коленици се ставаат во огноотпорен сад, па се додаваат маслото и виното. Садот се затвора со капак и се става во загреана рерна на 200 степени. Колениците се печат 2 до 2,5 часа, со повремено превртување.
  3. Кога ќе бидат добро испечени колениците, во садот во кој се печеле и во истата маснотија се става зеленчукот исечкан на парчиња, па и тој се пече. Без капак, зеленчукот се пече околу 1 час.
  4. Колениците се сечат на парчиња и се сервираат со печениот зеленчук и со салата по желба.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: