Рецепти
Свинска коленица во сенф и бело вино Ана Ѓорова

Можеби ќе ви треба подолго време за печење на месото, меѓутоа маринирано на овој начин и со зеленчуков гарнир, е многу вкусно и сочно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинска коленица(2 )

Бело вино(1 Чаша)

Сенф(за премачкување на колениците )

Масло(100 Милилитри)

Сол

Бибер

Вегета

Компир(500 Грама)

Морков(2-3 )

Маринирани шампињони(1 тегла )

Лук(3-4 Чешниња)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 4 часа

  1. Со сенфот се премачкуваат колениците, па се зачинуваат со сол, бибер и вегета.
  2. Така приготвените коленици се ставаат во огноотпорен сад, па се додаваат маслото и виното. Садот се затвора со капак и се става во загреана рерна на 200 степени. Колениците се печат 2 до 2,5 часа, со повремено превртување.
  3. Кога ќе бидат добро испечени колениците, во садот во кој се печеле и во истата маснотија се става зеленчукот исечкан на парчиња, па и тој се пече. Без капак, зеленчукот се пече околу 1 час.
  4. Колениците се сечат на парчиња и се сервираат со печениот зеленчук и со салата по желба.
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: