Рецепти
Свински кременадли со пиперки Ана Ѓорова

Рецепт на македонски начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински кременадли(1 Килограм)

Сол(1 Кафена лажица)

Црвена пиперка(6 Парчиња)

Свинска маст(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 90 минути

  1. Свинските кременадли се мијат, се толчат и се посолуваат.
  2. Се редат во тава, а врз нив се ставаат сечкани пиперки и тоа колку што има кременадли – толку парчиња пиперки.
  3. Потоа во тавата се става малку вода, една лажица маст и се пече сè додека месото не добие црвена боја, но само од едната страна.
  4. Потоа кременадлите се вртат од другата страна, па и кога таа ќе добие црвена боја се готови.
  5. Вака подготвените кременадли, се служат со истите пиперки и се посипуваат од сосот во кој се печеле.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: