Рецепти
Свински кременадли со пиперки Ана Ѓорова

Рецепт на македонски начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински кременадли(1 Килограм)

Сол(1 Кафена лажица)

Црвена пиперка(6 Парчиња)

Свинска маст(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 90 минути

  1. Свинските кременадли се мијат, се толчат и се посолуваат.
  2. Се редат во тава, а врз нив се ставаат сечкани пиперки и тоа колку што има кременадли – толку парчиња пиперки.
  3. Потоа во тавата се става малку вода, една лажица маст и се пече сè додека месото не добие црвена боја, но само од едната страна.
  4. Потоа кременадлите се вртат од другата страна, па и кога таа ќе добие црвена боја се готови.
  5. Вака подготвените кременадли, се служат со истите пиперки и се посипуваат од сосот во кој се печеле.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: