Рецепти
Свински кременадли со пиперки
Рецепт на македонски начин
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свински кременадли(1 Килограм)
Сол(1 Кафена лажица)
Црвена пиперка(6 Парчиња)
Свинска маст(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 90 минути
- Свинските кременадли се мијат, се толчат и се посолуваат.
- Се редат во тава, а врз нив се ставаат сечкани пиперки и тоа колку што има кременадли – толку парчиња пиперки.
- Потоа во тавата се става малку вода, една лажица маст и се пече сè додека месото не добие црвена боја, но само од едната страна.
- Потоа кременадлите се вртат од другата страна, па и кога таа ќе добие црвена боја се готови.
- Вака подготвените кременадли, се служат со истите пиперки и се посипуваат од сосот во кој се печеле.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во