Рецепти

Свински ребра на стразбуршки начин
Свински ребра во грне со зеленчук и компир
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свински ребра(800 Грама)
Свежи шампињони(100 Грама)
Компир(1 )
Краставица(0.5 )
Кромид(500 Грама)
Морков(200 Грама)
Лук(1 Главица)
Зелка(500 Грама)
Свинска маст(1 Супена лажица)
Целер(1 Китка)
Масло(2-3 Супени лажици)
Вегета(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 90 минути
- Во тава на оган ставете ја свинската маст да се растопи и ставете го претходно исеченото месо на парчиња да се пржи. Мешајте неколку минути од двете страни и ставете ги парчињата месо во грне.
- Потоа пропржете ги кратко исечканите моркови, па ставете ги во грнето со месо.
- Во тавата ставете да се пржи исечканиот кромид, целер, сечканиот компир на коцки, свежите сечкани шампињони и сечканата краставица.
- Изгмечете ги чешнињата лук и додајте ги во тавата, а потоа зачинете и посолете.
- По некое време содржината од тавата префрлете ја во грнето, наредете одозгора сечкана зелка и налејте топла вода за да ја покрие целата смеса во грнето.
- Печете 1 час на температура од 225°C.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во