Рецепти
Свински ребра во сос
Рецепт за свински ребра со шампињони и доматен сос
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свински ребра(400 Грама)
Свежи шампињони(250 Грама)
Кромид(2 Главици)
Доматно пире(1 Супена лажица)
Црвен пипер(1/4 Супена лажица)
Масло(2-3 Супени лажици)
Сол(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Шампињоните се сечат на тенки ливчиња.
- Во подлабока тава на загреано масло се пропржува сечкан кромид, сечени ребра, сол и бибер.
- Сето тоа се посипува со вода и се динста додека не омекнат ребрата.
- Потоа се додаваат шампињоните и се динста уште 15-тина минути.
- Се додава доматно пире и се наросува црвен пипер. Убаво се динста и се сервира со варен компир и салата.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во