Рецепти
Свински ребра во сос Ана Ѓорова

Рецепт за свински ребра со шампињони и доматен сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински ребра(400 Грама)

Свежи шампињони(250 Грама)

Кромид(2 Главици)

Доматно пире(1 Супена лажица)

Црвен пипер(1/4 Супена лажица)

Масло(2-3 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Шампињоните се сечат на тенки ливчиња.
  2. Во подлабока тава на загреано масло се пропржува сечкан кромид, сечени ребра, сол и бибер.
  3. Сето тоа се посипува со вода и се динста додека не омекнат ребрата.
  4. Потоа се додаваат шампињоните и се динста уште 15-тина минути.
  5. Се додава доматно пире и се наросува црвен пипер. Убаво се динста и се сервира со варен компир и салата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: