Рецепти
Свински ребра во сос Ана Ѓорова

Рецепт за свински ребра со шампињони и доматен сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински ребра(400 Грама)

Свежи шампињони(250 Грама)

Кромид(2 Главици)

Доматно пире(1 Супена лажица)

Црвен пипер(1/4 Супена лажица)

Масло(2-3 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Шампињоните се сечат на тенки ливчиња.
  2. Во подлабока тава на загреано масло се пропржува сечкан кромид, сечени ребра, сол и бибер.
  3. Сето тоа се посипува со вода и се динста додека не омекнат ребрата.
  4. Потоа се додаваат шампињоните и се динста уште 15-тина минути.
  5. Се додава доматно пире и се наросува црвен пипер. Убаво се динста и се сервира со варен компир и салата.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: