Рецепти
Свински ребра во доматен сос Ана Ристеска

Со овој ручек ви предлагаме да се напиете суво црвено вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински ребра(500 Грама)

Доматен сос(500 Милилитри)

Шпагети(500 Грама)

Лук(2 Чешниња)

Маслиново масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Ребрата ги сечеме на парчиња. Посолуваме и наросуваме бибер.
  2. Чешнето лук го сечкаме на парчиња. Кратко го запржуваме на загреано маслиново масло во тенџере на оган. Ги додаваме парчињата ребра и промешуваме.
  3. Во тенџерето со испржените ребра го додаваме доматниот сос и повторно промешуваме. Откако ребрата ќе се издинстаат го тргаме тенџерето од оган.
  4. Зовриената вода во друго тенџере на оган ја посолуваме. Во водата ги вариме шпагетите и ги цедиме со цедалка.
  5. Од исцедените шпагети ставаме на чинија за сервирање. Врз нив ги сервираме свинските ребра во доматен сос.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: