Рецепти
Свински ребра во доматен сос
Со овој ручек ви предлагаме да се напиете суво црвено вино
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свински ребра(500 Грама)
Доматен сос(500 Милилитри)
Шпагети(500 Грама)
Лук(2 Чешниња)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути
- Ребрата ги сечеме на парчиња. Посолуваме и наросуваме бибер.
- Чешнето лук го сечкаме на парчиња. Кратко го запржуваме на загреано маслиново масло во тенџере на оган. Ги додаваме парчињата ребра и промешуваме.
- Во тенџерето со испржените ребра го додаваме доматниот сос и повторно промешуваме. Откако ребрата ќе се издинстаат го тргаме тенџерето од оган.
- Зовриената вода во друго тенџере на оган ја посолуваме. Во водата ги вариме шпагетите и ги цедиме со цедалка.
- Од исцедените шпагети ставаме на чинија за сервирање. Врз нив ги сервираме свинските ребра во доматен сос.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во